Se Sommarsmart 2023 i efterhand

Publicerad 31 maj 2023

Vår specialsatsning Sommarsmart, en föreläsning om nät- och hälsovanor, blev väldigt uppskattad av alla som hade möjlighet att se den när den sändes live på kvällen den 30 maj.

Missade du webbinariet? Oroa dig inte! Du har fortfarande chansen att ta del av denna värdefulla information. Vi har beslutat att låta webbinariet vara tillgängligt i efterhand här, under hela sommaren. Vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att dra nytta av dessa insikter och råd för att skapa en hälsosammare och mer medveten sommar för sig själva och sina barn.

Sommarsmart handlar om att ta kontroll över våra vanor och göra informerade val när det gäller skärmtid, fysisk aktivitet, kost och säkerhet på nätet. Genom att bli medvetna om de utmaningar och risker som kan uppstå under sommarlovet kan vi arbeta tillsammans för att skapa en balanserad och hälsosam tillvaro för hela familjen.

Föreläsare: Erik Hellmén & Sumar David Kolli

Erik Hellmén har hela sitt yrkesliv ägnat sig åt människors hälsa och välmående bland annat inom områdena kost och träning. Erik är också Aktiv Skolas hälsoexpert. Han ger under seminariet sina tips på hur man med enkla medel kan minska barnens stillasittande under sommarlovet.

Sumar David Kolli arbetar som skolkurator, skolledare och föreläsare åt Aktiv Skola. Hans arbete syftar bland annat till att ge råd, peppning och tips till föräldrar och under föreläsningen berättar han mer om de risker som finns för unga på nätet och varför de ökar under sommarlovet.

Ladda ner presentationen från föreläsningen

Förutom en hel del frågor, som våra experter jobbar på att svara på så fort som möjligt, så var det även en del personer som frågade efter att få tillgång till våra föreläsares presentation.

Vi har därför valt att lägga upp den för nedladdning här.

Ta chansen att titta på webbinariet och upptäcka värdefulla strategier och råd för att skapa en lyckad sommar. Lär dig hur du kan främja en sundare livsstil för dig och dina barn samtidigt som ni har roligt och njuter av sommaren.

Gör valet att bli Sommarsmart du också!

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om hälsa mobbning

Hälsa
Nio av tio lärare är oroliga...

Fackförbundet Sveriges lärare har räknat ut att det behövs ett extra tillskott på 29 miljarder kronor till skola och utbildning för att upprätthålla den kvalitativa nivån som finns idag. Samtidigt kommer det ut rapporter om nya nedskärningar och besparingar under hösten, vilket har medfört en stor oro bland lärare i Sverige.

Läs mer
Hälsa
Barn som går eller cyklar till skolan mår bäst!

Fysiska aktivitet har en positiv inverkan på människan, speciellt på barn och unga. Trots denna vetskap har de ungas fysiska aktivitet dalat kraftigt för varje år som går.

Läs mer
Hälsa
Trots en ökad budget så tog Stockholms fotbollsförbund pengar slut. 

Varje år ger Stockholms fotbollsförbund bidrag till barn som inte har råd med exempelvis medlemsavgifter, träningskläder eller utrustning, men i år är pengarna slut trots en ökad budget.

Läs mer
Hälsa
Är det farligt med energidryck? 

Både ja och nej. Själva drycken är ju som vi vet inte det bästa för kroppen. Men den främsta anledningen till att energidryck kan anses farligt för kroppen är om man får i sig en för stor mängd koffein.

Läs mer
Grooming
Mobbning
Vad är catfishing?

Kort beskrivet så är en catfish en person som lurar offret genom en falsk identitet på nätet, med andra ord en person som utger sig vara någon.

Läs mer
Grooming
Mobbning
Ny rapport från Stiftelsen Allmänna Barnhuset

Stiftelsen Allmänna Barnhuset har släppt en publikation som handlar om våld och övergrepp mot barn med funktionsnedsättningar.

Läs mer
Grooming
Mobbning
Barn och internet 2022

I princip alla svenska barn mellan 8 och 19 år använder internet. 9 av 10 lågstadiebarn använder det dagligen. Man kan säga att internet är en stor del av svenskarnas vardag, oavsett ålder, och det går knappt att leva utan internet idag.

Läs mer
Mobbning
Statistik mobbning 2022

Enligt en rapport sammanställd av organisationen Friends så ökar mobbningen i Sverige!

Läs mer

Utbildningsmaterial om hälsa mobbning

Bästis – högstadiet

Läs mer

Bästis – lågstadiet

Läs mer

Bästis – mellanstadiet

Läs mer

Handlingsplan kränkande behandling

Läs mer

Autografen – Lärarhandledning

Läs mer

Escape – Lärarhandledning

Läs mer

Nyhetsbrev