fbpx
Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Joy! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Rörelsebingo

Förbered en bingobricka med olika rörelseaktiviteter där varje rörelse får ett nummer. Sedan görs stationer inne eller ute med de olika rörelserna. På varje station skall det finnas ett papper med beskrivning på rörelsen samt ett nummer för aktiviteten (bra exempel kan man hitta bland Joy & Tryggves skaka -loss-övningar som finns på Aktiv skolas hemsida). Deltagarna delas upp i lag och får börja på en slumpvis vald station. På signal kollar lagen vad de skall göra och genomför rörelsen, för varje genomförd aktivitet får laget kryssa numret på stationen på sin bingobricka. När någon grupp fått en full rad ropar man BINGO!

Veckans hälsotips

Rörelse

Vi människor är byggda för rörelse. Tänk på att all rörelse räknas. Din bästa rörelse är din nästa rörelse! Läs mer om rörelsen betydelse i vårt hälsomaterial.

Webbinarium: Sommarsmart

Du kan nu se hela föreläsningen i efterhand här.

Aktiv Skola bjuder in till en föreläsning om nät- och hälsovanor, där våra föreläsare Erik och Martina utbildar er inom ämnen som grooming och hälsa.

Sommaren närmar sig – en fantastisk tid med sol och bad, spontanfotboll och häng med kompisarna i parken.

Men är det verkligen så det ser ut?

Faktum är att risken är stor att ditt barn blir mer sittande framför datorn, mobiltelefonen och surfplattan under sommarlovet. När det inte finns lika många tider att passa är det lätt hänt att dygnsrytmen ruckas, och de ljusa sommarnätterna tillbringas stillasittande framför skärmen. Vi föräldrar kanske dessutom fortfarande jobbar när barnen gått på sommarlov, vilket gör det än mer utmanade att vara fullt delaktig i deras vardag.

Aktiv Skolas Erik Hellmén och Martina Söderholm vill hjälpa er och era barn att bli Sommarsmarta.

Erik Hellmén har hela sitt yrkesliv ägnat sig åt människors hälsa och välmående, bland annat inom kost och träning. Erik är också Aktiv Skolas hälsoexpert. Under webbinariet kommer han att ge er en god insikt kring riskerna med alltför mycket stillasittande och osunda kostvanor.

Ledig tid från skolan leder ofta till att barnen är ännu mer på nätet än vanligt. En fantastisk värld, men också en värld full av risker. Martina Söderholm är Aktiv Skolas erfarna föreläsare inom grooming, mobbning och annat som förekommer online. Flera av er har säkert sett eller hört talas om Martinas föreläsning Nätsmart.

Webbinariet Sommarsmart riktar sig i första hand till föräldrar och vårdnadshavare som har barn i mellanstadiet. Erik och Martina kommer tillsammans att öka era kunskaper och ge er verktyg och insikter som ni kan använda för att göra både er och era barn lite mer Sommarsmarta.

Anmäl dig till föreläsningen

Tack till våra huvudsponsorer

Erik Hellmén & Sumar David Kolli

Föreläsare: Erik Hellmén & Sumar David Kolli

Erik Hellmén har hela sitt yrkesliv ägnat sig åt människors hälsa och välmående bland annat inom områdena kost och träning. Erik är också Aktiv Skolas hälsoexpert. Han kommer under seminariet att ge sina tips på hur man med enkla medel kan minska barnens stillasittande under sommarlovet. Sumar Kolli arbetar som skolkurator, skolledare och föreläsare åt Aktiv Skola. Hans arbete syftar bland annat till att ge råd, peppning och tips till föräldrar och han kommer under föreläsningen att berätta mer om de risker som finns för unga på nätet och varför de ökar under sommarlovet.

Anmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig/och dina kollegor till föreläsningen. Fält märkta med * är obligatoriska.

Den här föreläsningen går inte att anmäla sig till.

Webbinarium

Denna föreläsning är ett webbinarium som sänds på nätet.

När

1 juni 2021, 19:00-20:00

Lägg till i kalender

Målgrupp

Vuxna

Plats

Aktiv Skola

Go to Top