Sommaren närmar sig – en fantastisk tid med sol och bad, spontanfotboll och häng med kompisarna i parken.

Men är det verkligen så det ser ut?

Faktum är att risken är stor att ditt barn blir mer sittande framför datorn, mobiltelefonen och surfplattan under sommarlovet. När det inte finns lika många tider att passa är det lätt hänt att dygnsrytmen ruckas, och de ljusa sommarnätterna tillbringas stillasittande framför skärmen. Vi föräldrar kanske dessutom fortfarande jobbar när barnen gått på sommarlov, vilket gör det än mer utmanade att vara fullt delaktig i deras vardag.

Aktiv Skolas Erik Hellmén och Martina Söderholm vill hjälpa er och era barn att bli Sommarsmarta.

Erik Hellmén har hela sitt yrkesliv ägnat sig åt människors hälsa och välmående, bland annat inom kost och träning. Erik är också Aktiv Skolas hälsoexpert. Under webbinariet kommer han att ge er en god insikt kring riskerna med alltför mycket stillasittande och osunda kostvanor.

Ledig tid från skolan leder ofta till att barnen är ännu mer på nätet än vanligt. En fantastisk värld, men också en värld full av risker. Martina Söderholm är Aktiv Skolas erfarna föreläsare inom grooming, mobbning och annat som förekommer online. Flera av er har säkert sett eller hört talas om Martinas föreläsning Nätsmart.

Webbinariet Sommarsmart riktar sig i första hand till föräldrar och vårdnadshavare som har barn i mellanstadiet. Erik och Martina kommer tillsammans att öka era kunskaper och ge er verktyg och insikter som ni kan använda för att göra både er och era barn lite mer Sommarsmarta.