Aktiv Skola lanserar pratamedenvuxen.nu

Aktiv Skola lanserar pratamedenvuxen.nu
Uppdatering: Vår föreläsare Martina Söderholm är återigen ute på skolorna och träffar elever, och tack vare det har vi sett en minskad efterfrågan på chatten.

Prata med en vuxen var ett bra komplement under våren då vi inte kunde genomföra några föreläsningar i skolan, men i samband med att vi nu återupptar vår föreläsningsturné kommer chatten att hållas stängd.

Vill man komma i kontakt med Martina går det bra att mejla henne på martina.soderholm@aktivskola.org.

När vi är ute och föreläser för elever märker vi att det finns många frågor och funderingar kring nätet och hur man ska förhålla sig till allt som händer där. Vi vet också att många frågor inte vågar ställas i klassrummet, och att man drar sig för att ta upp sådant man funderar på eftersom man är rädd att bli utskrattad.

Därför lanserar vi nu pratamedenvuxen.nu där barnen kan prata med en vuxen om sådant man inte vill diskutera med föräldrar, lärare eller andra närstående vuxna. Här är inga frågor för dumma, och inga ämnen för små eller för stora för att ta upp.

På Aktiv Skolas chatt kan alla under 15 år prata med en vuxen om saker man funderar på. Man kan vara anonym och det kostar ingenting. Chatten bemannas av vuxna med en mångårig erfarenhet av att arbeta med barn och unga.

Berätta för era barn och elever om chatten, och ladda gärna ner och skriv ut affischerna nedan så att ni kan sätta upp dem i klassrummet.

Chatten kommer till en början att vara öppen på vardagar mellan klockan 13:00 och 16:30.

/var/www/html/wordpress/wp-content/themes/aktivskola/single.php