Är frukost dagens viktigaste måltid?

Publicerad 7 mars 2023

Svar JA! Frukosten sätter grunden för hela vår dag och den bidrar till att vi orkar engagera oss i skolan, på jobbet och under fritidsaktiviteter. Risken med att hoppa över frukosten är att vi lätt blir trötta och hungriga, vilket leder till att vi kanske gör sämre val när det kommer till mat. Istället för frukost kanske vi går och köper något med mindre näring, en kexchoklad till exempel, för att mätta magen. Detta kan leda till att vi inte känner behov av att äta lunch och hamnar sedan i en dålig spiral med val av föda under dagen.

Börja dagen med en bra och god frukost. Att tänka fullkorn är jättebra, eftersom det mättar magen och mättnaden varar länge. Något som är fullproppat med fullkorn är havregryn, en bra grund till gröt, bröd och till och med smoothies.

 

Tips: 

Ät fullkorn till frukost! Att börja dagen med gröt är superbra, det mättar magen och ger dig massa energi. Gillar man inte gröt så kan man göra fullkornsbröd eller smoothies.

Dagens myt. 

NEJ! Du blir inte smartare av frukost, men du kommer orka lära dig mer om du äter frukost!

 

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om hälsa

Hälsa
Mobbning
Se Sommarsmart 2023 i efterhand

Missade du webbinariet? Oroa dig inte! Du har fortfarande chansen att ta del av denna värdefulla information. Vi har beslutat att låta webbinariet vara tillgängligt i efterhand här, under hela sommaren.

Läs mer
Hälsa
Barn som går eller cyklar till skolan mår bäst!

Fysiska aktivitet har en positiv inverkan på människan, speciellt på barn och unga. Trots denna vetskap har de ungas fysiska aktivitet dalat kraftigt för varje år som går.

Läs mer
Hälsa
Trots en ökad budget så tog Stockholms fotbollsförbund pengar slut. 

Varje år ger Stockholms fotbollsförbund bidrag till barn som inte har råd med exempelvis medlemsavgifter, träningskläder eller utrustning, men i år är pengarna slut trots en ökad budget.

Läs mer
Hälsa
Är det farligt med energidryck? 

Både ja och nej. Själva drycken är ju som vi vet inte det bästa för kroppen. Men den främsta anledningen till att energidryck kan anses farligt för kroppen är om man får i sig en för stor mängd koffein.

Läs mer

Utbildningsmaterial om hälsa

Nyhetsbrev