Handbok om grooming

[vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Handbok om grooming” heading_tag=”h3″ alignment=”left”][/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Vi jobbar aktivt med att informera och utbilda inom grooming. Du har nog inte missat vår film Jag tror jag är lite kär i dig som skildrar hur lätt det är att manipuleras och hur snabbt en situation som från början verkar oskyldig kan övergå till ett sexuellt övergrepp. Under höstterminen 2018 och vårterminen 2019 turnerar vi även Sverige runt med Ulrika Roglands kostnadsfria föreläsning Om sexuella övergrepp på internet, och nu har vi alltså tagit fram en handbok i ämnet. Handboken är framtagen tillsammans med Ulrika Rogland och riktar sig i första hand till föräldrar men även till lärare och annan skolpersonal.

Inför skolstarten skickades den ut till alla elever i årskurs fem. Vår förhoppning är att den delas ut på föräldramöten, kanske i samband med att man tittar på Jag tror jag är lite kär i dig. Grooming är ett växande problem som går längre och längre ner i åldrarna, och vi tror på att redan tidigt informera om riskerna. Under fliken Utbildningsmaterial kan du ladda ner den.

Ur innehållet:

Vad är grooming?

Om sexuella övergrepp

Vad gör jag om mitt barn blivit utsatt?

10 råd till föräldrar

Diskussionsfrågor[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4619″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]

/var/www/html/wordpress/wp-content/themes/aktivskola/single.php