Hur får man ihop vardagen?

Publicerad 28 februari 2023

Vi har fastställt att det är viktigt med fysisk aktivitet, både för barn och vuxna. Men ibland kan det vara svårt att få ihop vardagen, vi kommer hem från skolor och jobb trötta. Det är lätt att hamna framför datorn, mobilen eller bara lägga sig i soffan och somna framför tvn.

Men det är, som de flesta vet, viktigt att lämna ifrån sig datorn och mobilen samt komma upp ur soffan och aktivera sig. Och du som vuxen måste föregå med gott exempel för dina barn. Därför är ett fantastiskt tips att göra saker tillsammans, utmana dina barn eller andra nära och kära. Ni behöver inte springa en mil, det räcker med en promenad eller att ta med en fotboll till parken och spela lite. Under vintern kan vi välja aktiviteter som till exempel skidåkning en tur på skridskorna. Men man måste såklart inte gå ut – det går lika bra att leka kurragömma hemma, att tävla om vem kan stå på ett ben längst, att skojbrottas eller att hitta på andra roliga aktiviteter. Det viktigaste är att försöka göra något roligt när det kommer till fysiskt aktivitet, för då kommer barnen tycka att det är kul.

Ett annat bra tips är transportsträckan till olika platser. Kan man gå till jobbet? Eller kanske cykla? Behöver vi verkligen ta bilen dit vi ska? Kanske inte. Tar det 60 minuter till och från jobbet eller skolan? JÄTTEBRA! Då har ni kommit upp till den dagliga rekommendationen.

 

Tips:

  • Gör saker tillsammans
  • Utmana dina barn eller andra
  • Belöna dig själv efter fysisk aktivitet med mobil, dator eller soffhäng

 

Tips på aktiviteter

  • Kurragömma
  • Stå på ett ben
  • Skojbrottas
  • Fotboll
  • Gå på promenad
  • Springa
  • Cykla

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om hälsa

Hälsa
Mobbning
Se Sommarsmart 2023 i efterhand

Missade du webbinariet? Oroa dig inte! Du har fortfarande chansen att ta del av denna värdefulla information. Vi har beslutat att låta webbinariet vara tillgängligt i efterhand här, under hela sommaren.

Läs mer
Hälsa
Barn som går eller cyklar till skolan mår bäst!

Fysiska aktivitet har en positiv inverkan på människan, speciellt på barn och unga. Trots denna vetskap har de ungas fysiska aktivitet dalat kraftigt för varje år som går.

Läs mer
Hälsa
Trots en ökad budget så tog Stockholms fotbollsförbund pengar slut. 

Varje år ger Stockholms fotbollsförbund bidrag till barn som inte har råd med exempelvis medlemsavgifter, träningskläder eller utrustning, men i år är pengarna slut trots en ökad budget.

Läs mer
Hälsa
Är det farligt med energidryck? 

Både ja och nej. Själva drycken är ju som vi vet inte det bästa för kroppen. Men den främsta anledningen till att energidryck kan anses farligt för kroppen är om man får i sig en för stor mängd koffein.

Läs mer

Utbildningsmaterial om hälsa

Nyhetsbrev