Majoriteten av alla skolelever rör sig för lite

Publicerad 16 januari 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Barn behöver röra på sig för en god hälsa. Evidensen är tydlig kring barn och fysisk aktivitet. De barn som rör sig mer har en bättre hälsa än de som är mindre fysiskt aktiva. Men de flesta svenska skolelever rör sig för lite. Utifrån en ny rapport från Folkhälsomyndigheten rör sig bara 14 procent minst en timma om dagen, vilket är rekommendation för fysisk aktivitet för barn och ungdomar. Det är elever i åldrarna 11, 13 och 15 år som fått svara på en rad frågor kring sin hälsa. Resultatet visar att tjejer överlag är mindre aktiva än killar och att yngre elever rör sig mer än äldre elever. De här siffrorna känns igen i flera undersökningar som genomförts under 2000-talet och stärker ytterligare betydelsen av ett samlat krafttag för att öka den fysiska aktiviteten och minska stillasittandet bland våra unga.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”40″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_cta h2=”Träna med Joy & Tryggve!” txt_align=”center” shape=”round” add_button=”bottom” btn_title=”Träningsprogram nummer 1″ btn_style=”classic” btn_color=”warning” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-hand-o-right” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Faktivskola.org%2Futbildningsmaterial%2Ftraningsprogram-nummer-1%2F||target:%20_blank|”]Pulshöjande övningar tillsammans med våra favoritmaskotar[/vc_cta][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_cta h2=”Ladda ner vår rörelseaffisch” txt_align=”center” shape=”round” add_button=”bottom” btn_title=”Skaka loss med Tryggve & Joy” btn_style=”classic” btn_color=”warning” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-hand-o-right” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Faktivskola.org%2Futbildningsmaterial%2Frorelseschema%2F||target:%20_blank|”]

Sätt upp affischen i klassrummet för att inspirera till mer rörelse

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om hälsa

Hälsa
Mobbning
Se Sommarsmart 2023 i efterhand

Missade du webbinariet? Oroa dig inte! Du har fortfarande chansen att ta del av denna värdefulla information. Vi har beslutat att låta webbinariet vara tillgängligt i efterhand här, under hela sommaren.

Läs mer
Hälsa
Barn som går eller cyklar till skolan mår bäst!

Fysiska aktivitet har en positiv inverkan på människan, speciellt på barn och unga. Trots denna vetskap har de ungas fysiska aktivitet dalat kraftigt för varje år som går.

Läs mer
Hälsa
Trots en ökad budget så tog Stockholms fotbollsförbund pengar slut. 

Varje år ger Stockholms fotbollsförbund bidrag till barn som inte har råd med exempelvis medlemsavgifter, träningskläder eller utrustning, men i år är pengarna slut trots en ökad budget.

Läs mer
Hälsa
Är det farligt med energidryck? 

Både ja och nej. Själva drycken är ju som vi vet inte det bästa för kroppen. Men den främsta anledningen till att energidryck kan anses farligt för kroppen är om man får i sig en för stor mängd koffein.

Läs mer

Utbildningsmaterial om hälsa

Nyhetsbrev