fbpx
Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Tryggve! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Rörelsebingo

Förbered en bingobricka med olika rörelseaktiviteter där varje rörelse får ett nummer. Sedan görs stationer inne eller ute med de olika rörelserna. På varje station skall det finnas ett papper med beskrivning på rörelsen samt ett nummer för aktiviteten (bra exempel kan man hitta bland Joy & Tryggves skaka -loss-övningar som finns på Aktiv skolas hemsida). Deltagarna delas upp i lag och får börja på en slumpvis vald station. På signal kollar lagen vad de skall göra och genomför rörelsen, för varje genomförd aktivitet får laget kryssa numret på stationen på sin bingobricka. När någon grupp fått en full rad ropar man BINGO!

Veckans hälsotips

Rörelse

Vi människor är byggda för rörelse. Tänk på att all rörelse räknas. Din bästa rörelse är din nästa rörelse! Läs mer om rörelsen betydelse i vårt hälsomaterial.

Håller ditt barn på med någon organiserad fritidsaktivitet?

Studier visar att organiserade fritidsaktiviteter, som att sjunga i kör eller att spela i ett fotbollslag, har positiva effekter på barns hälsa. Att inte delta i organiserade idrotts- och kulturaktiviteter visade negativa konsekvenser på både barnens hälsa och betyg, skriver forskning.se i en artikel från 2020. Håller ditt barn på med någon organiserad fritidsaktivitet? Berätta gärna vilka och hur många i din motivering.

JA
NEJ

Tack för din röst!

Motivera gärna ditt val:

Jag godkänner att mitt svar, i sin helhet eller delar av, kan komma att citeras av Aktiv Skola.

Skicka motivering
Go to Top