fbpx
Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Joy! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Rörelsebingo

Förbered en bingobricka med olika rörelseaktiviteter där varje rörelse får ett nummer. Sedan görs stationer inne eller ute med de olika rörelserna. På varje station skall det finnas ett papper med beskrivning på rörelsen samt ett nummer för aktiviteten (bra exempel kan man hitta bland Joy & Tryggves skaka -loss-övningar som finns på Aktiv skolas hemsida). Deltagarna delas upp i lag och får börja på en slumpvis vald station. På signal kollar lagen vad de skall göra och genomför rörelsen, för varje genomförd aktivitet får laget kryssa numret på stationen på sin bingobricka. När någon grupp fått en full rad ropar man BINGO!

Veckans hälsotips

Rörelse

Vi människor är byggda för rörelse. Tänk på att all rörelse räknas. Din bästa rörelse är din nästa rörelse! Läs mer om rörelsen betydelse i vårt hälsomaterial.

Webbinarium: Sommarsmart

Sommaren närmar sig, en fantastisk tid med sol och bad, spontanfotboll och häng med kompisarna i parken. Men…

..är det så det blir?

Faktum är att risken är stor att ditt barn blir mer sittandes framför dator, mobiltelefon och surfplatta under sommarlovet. När det inte finns lika mycket tider att passa riskerar dygnsrytmen att ruckas på och de ljusa sommarnätterna tillbringas framför en skärm. Vi som föräldrar kanske fortfarande jobbar när barnen fått sommarlov, då kan det vara utmanade att vara fullt delaktig i deras vardag.

Vi på Aktiv Skola vill hjälpa er och era barn att bli lite mer sommarsmarta!

Webbinariet Sommarsmart riktar sig i första hand till de anhöriga som har barn i mellanstadieåldern. Erik och Sumar kommer tillsammans att öka era kunskaper och ge er verktyg och insikter som ni kan använda för att göra både er och era barn lite mer nätsmarta.

Ladda ner en inbjudan till Sommarsmart här.

Anmäl dig till föreläsningen

Tack till våra huvudsponsorer

Erik Hellmén & Sumar David Kolli

Föreläsare: Erik Hellmén & Sumar David Kolli

Erik Hellmén har hela sitt yrkesliv ägnat sig åt människors hälsa och välmående bland annat inom områdena kost och träning. Erik är också Aktiv Skolas hälsoexpert. Han kommer under seminariet att ge sina tips på hur man med enkla medel kan minska barnens stillasittande under sommarlovet. Sumar Kolli arbetar som skolkurator, skolledare och föreläsare åt Aktiv Skola. Hans arbete syftar bland annat till att ge råd, peppning och tips till föräldrar och han kommer under föreläsningen att berätta mer om de risker som finns för unga på nätet och varför de ökar under sommarlovet.

Anmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig/och dina kollegor till föreläsningen. Fält märkta med * är obligatoriska.

Den här föreläsningen går inte att anmäla sig till.

Webbinarium

Denna föreläsning är ett webbinarium som sänds på nätet.

När

30 maj 2023, 19:00-20:15

Lägg till i kalender

Målgrupp

Anhöriga

Plats

Aktiv Skola

Go to Top