[vc_row type=”vc_default” el_id=”om-oss” el_class=”om-oss-rad anchor-link”][vc_column][dt_fancy_title title=”Om Aktiv Skola” title_size=”h2″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Stiftelsen Aktiv Skola tar ett brett grepp över en av vår tids viktigaste frågor – skolan.

Krisrapporterna om den svenska skolan har duggat tätt de senaste åren. Svensk skolutbildning ligger i botten jämfört med resultaten i övriga OECD-länder. Vi anser att det är dags att ta ett ordentligt grepp om skolfrågorna ur ett föräldra- och elevperspektiv.

Vi har samlat flera väletablerade organisationer under Aktiv Skolas vingar för att kunna arbeta på bred front. På sikt vill vi bland annat skapa lokalföreningar och genomföra egna lärarkonvent. Vi kommer att göra egna undersökningar som ska ligga till grund för våra ställningstaganden. Vi ska säkerställa att alla stödmedlemmar känner att vi gör Sverige lite, och ibland mycket bättre. För vi vet att framtiden börjar i klassrummet.

 

Marknadsdriven välgörenhet

Stiftelsen Aktiv Skola arbetar med socialt entreprenörskap. Det innebär att vi inte är en ideell organisation. Vi brinner för de frågor vi driver och vi vill bidra så mycket vi kan till att skapa en bättre skola i Sverige. Vi har tagit hjälp av de kunnigaste personer vi har hittat för att förmedla aktuellt och relevant material kostnadsfritt till alla skolor. Detta är inte gratis för oss, alla som arbetar i och för stiftelsen har löner och arvoden.

Att vi jobbar professionellt är garanten för att vi inte kommer att tyna bort genom att förlita oss på ideella krafter. Det är också en garanti för att det material vi producerar håller en hög och jämn kvalitet. Vi ska säkerställa organisationens handlingskraft i samarbete med de tiotusentals stödmedlemmar vi kommer att ha bakom oss inom ett par år.

Än i dag lever föreställningen kvar att det enda moraliskt riktiga sättet att hjälpa andra är antingen med skattemedel via staten, eller ideellt, det vill säga av människor som inte får betalt. Om vi ska få mer gjort är det dags att tänka om.

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2016

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Kostnadsfritt utbildningsmaterial

Vi har valt att fokusera på områdena miljö, mobbning, hälsa, ohälsa och droger. Vill man skapa en bättre skola går det inte att bortse från dessa områden som är ofrånkomligt förenade med kunskapsinhämtning och elevernas möjligheter till en positiv utveckling. Tyvärr kommer ofta dessa frågor i skymundan på grund av ekonomiska prioriteringar, därför har vi på Aktiv Skola sakkunniga på varje område och kan konstadsfritt erbjuda utbildningsmaterial till Sveriges alla skolor.

Titta gärna på vår PowerPoint för att få mer information om Aktiv Skola. [/vc_column_text][vc_single_image image=”1165″ img_size=”full” alignment=”center” el_class=”om-oss-img-separator” css=”.vc_custom_1528900670366{margin-top: 20px !important;}”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”vc_default” full_width=”stretch_row_content_no_spaces” el_class=”separator-rad-om-oss”][vc_column][/vc_column][/vc_row]

/var/www/html/wordpress/wp-content/themes/aktivskola/page.php